Мені стало цікаво як працює страхування здоров’я від нещасних випадків. Ну от купую я такий поліс і далі що? Типу поріжу руку скажімо.. піду до лікаря вин заштопає, і випише ліків на 1000 грн. То ці вісі витрати компенсує страхова? Чи як це діє?
Загалом,
страхування здоров’я від нещасних випадків — це не зовсім про «зайшов до лікаря, і страхова одразу оплатила все». Тут працює трохи інакше:
страхова виплачує гроші
тобі напряму, але
після того, як трапилась подія, яку покриває поліс.
Тобто якщо ти, скажімо, порізав руку і пішов до лікаря, зберіг усі чеки, виписки, фото шва — тоді подаєш заяву до страхової. Вони це все розглядають, дивляться, чи дійсно був
нещасний випадок, і скільки «відсотків втрати працездатності» він тягне. Є спеціальні таблиці, наприклад, за шви/переломи/опіки і т.д.
І вже за тією таблицею вони рахують,
скільки саме тобі виплатять. Наприклад, якщо поліс на 100 000 грн, а травма «тягне» на 2%, то отримаєш 2 000 грн компенсації — незалежно від того, скільки реально витратив.
От стаття про
страхування здоров’я від нещасних випадків краще прочитай щоб знати деталі.
Ну і порада: читай умови. Бо дехто думає, що поліс покриває будь-який біль у спині — а там тільки травми з чітким зовнішнім впливом (типу впав, вдарився, зламав).