Страхування здоров’я від нещасних випадків

TolkoTu

New Member
Мені стало цікаво як працює страхування здоров’я від нещасних випадків. Ну от купую я такий поліс і далі що? Типу поріжу руку скажімо.. піду до лікаря вин заштопає, і випише ліків на 1000 грн. То ці вісі витрати компенсує страхова? Чи як це діє?

ArbuZzzz

New Member
Мені стало цікаво як працює страхування здоров’я від нещасних випадків. Ну от купую я такий поліс і далі що? Типу поріжу руку скажімо.. піду до лікаря вин заштопає, і випише ліків на 1000 грн. То ці вісі витрати компенсує страхова? Чи як це діє?
Загалом, страхування здоров’я від нещасних випадків — це не зовсім про «зайшов до лікаря, і страхова одразу оплатила все». Тут працює трохи інакше:

страхова виплачує гроші тобі напряму, але після того, як трапилась подія, яку покриває поліс.

Тобто якщо ти, скажімо, порізав руку і пішов до лікаря, зберіг усі чеки, виписки, фото шва — тоді подаєш заяву до страхової. Вони це все розглядають, дивляться, чи дійсно був нещасний випадок, і скільки «відсотків втрати працездатності» він тягне. Є спеціальні таблиці, наприклад, за шви/переломи/опіки і т.д.

І вже за тією таблицею вони рахують, скільки саме тобі виплатять. Наприклад, якщо поліс на 100 000 грн, а травма «тягне» на 2%, то отримаєш 2 000 грн компенсації — незалежно від того, скільки реально витратив.

От стаття про страхування здоров’я від нещасних випадків краще прочитай щоб знати деталі.

Ну і порада: читай умови. Бо дехто думає, що поліс покриває будь-який біль у спині — а там тільки травми з чітким зовнішнім впливом (типу впав, вдарився, зламав).

Сверху