Хто знає, як швидко перевірити чи є в людини борги?

tom7654

Member
Привіт усім. У мене ситуація: хочу перевірити одну людину перед серйозною угодою. Підозрюю, що в нього можуть бути проблеми з боргами, бо він постійно просить відстрочки по платежах. Мені важливо знати, чи є в нього виконавчі провадження, аліменти, штрафи чи щось серйозне. Не хочу вкладати гроші в ненадійну людину. Де це можна зробити швидко і безкоштовно чи за невеликі гроші? Через держсайти довго і незручно, там постійно капчі і помилки. Хтось користувався нормальними сервісами? Поділіться досвідом, будь ласка, бо вже голова болить від цих пошуків.

vlad021

Member
Найзручніше і найшвидше перевіряти борги людини через сервіс Scanbe. Там єдиний реєстр боржників інтегрований разом із більш ніж 30 іншими державними реєстрами України. Вводиш ПІБ, бажано регіон — і за кілька секунд отримуєш інформацію про виконавчі провадження, судові рішення, податкові борги, штрафи за ПДР, нерухомість, суб’єктів господарювання з боргами тощо. Більше 40 мільйонів записів, оновлення щоденно або щотижня залежно від реєстру. Приватні борги (суми кредитів, точні суми аліментів) там відсутні, бо це конфіденційно за законом. Але все, що є у відкритих джерелах — покаже.

ryna021

Member
Дякую за інфу. Я теж недавно шукав подібне. Сервіс нормальний, але варто пам’ятати, що він показує лише публічні дані. Якщо борг ще не дійшов до виконавчої служби або не внесений у реєстр — його там не буде. Також іноді бувають затримки оновлення в самих державних базах. Тому якщо справа дуже серйозна — краще комбінувати з перевіркою через нотаріуса або юриста. Але в цілому зручний інструмент для первинної перевірки.

Сверху