Як захиститися від колекторів, якщо кредит передали без мого відома?

ryna021

Member

Друзі, у мене проблема. Дізнався, що мій кредит передали колекторам, але мене про це навіть не повідомили. Дзвінки почалися майже одразу: погрози, образи, навіть дзвонили родичам. Чесно кажучи, я в шоці, бо жодних офіційних повідомлень від банку не отримував. Скажіть, будь ласка, чи мають право колектори діяти без мого відома, і що робити в такій ситуації? Чи є взагалі сенс звертатися до юристів? Я чув, що інколи можна оскаржити дії кредитора чи вимагати визнати угоду незаконною. Але як це працює на практиці?

tom7654

Member
Так, ви маєте повне право захищати себе від незаконних дій колекторів. Якщо кредит передали без вашого відома, це вже порушення закону. У таких випадках важливо мати надійного адвоката. Наприклад, компанія Правда https://anticollector.in.ua/ спеціалізується на кредитних спорах і допомагає саме у таких ситуаціях. Юристи можуть подати скаргу до НБУ, а також заяву до правоохоронних органів, якщо є ознаки вимагання. Крім того, часто можна зменшити суму боргу, оскаржити завищені відсотки або штрафи. Раджу вам не зволікати, бо агресивні колектори рідко діють у рамках закону. Чим швидше ви отримаєте юридичний захист, тим менше ризиків для вас і ваших близьких.

Сверху