Герпес на губі - хтось пробував Стоматидин?

hepaka

Member
Знову з’явився герпес на губі, дуже дратує. Хтось пробував Стоматидин? Він реально допомагає швидше підсушити пухирці чи тільки зволожує слизову? Можливо, є сенс застосувати його відразу при перших ознаках чи краще почекати, поки висип почне формуватися? Не хочу даремно витрачати час.

Galet

Member
Я зазвичай наношу препарат на ранній стадії, тоді пухирець менший і швидше проходить. Якщо чекати, ефект буде менший. Можна також додатково злегка охолодити губу кубиком льоду, щоб зменшити набряк, працює досить ефективно. Препарати повинен призначати виключно лікар.

Мені допомагає точкове нанесення Стоматидину кілька разів на день, тоді виразка не збільшується і не тріскається сильно. Коли роблю це відразу після відчуття поколювання, герпес швидше підсихає. Важливо не змазувати занадто товстим шаром, бо губа потім довше волога. Також я паралельно стежу, щоб губи не пересихали, тоді процес гоєння швидший.

Я завжди намагаюся застосовувати Стоматидин при герпесі ще на початку, коли з’являється легке поколювання. Наношу акуратно кілька разів на день, даю висохнути, не змиваю відразу водою. Якщо пухирець вже трохи відкрився, повторюю через кілька годин, щоб слизова залишалася захищеною і не боліла.
Також корисно чергувати з легким охолодженням і не чіпати руками, щоб не поширювати інфекцію. Якщо хтось шукає більш детальну інформацію про застосування, можна почитати, що приймати при герпесі https://stomatidine.com.ua/main-menu/gerpes/ там детально описані етапи використання, особливо як краще наносити, щоб висип проходив швидше. Мені реально допомагає така схема, і губи швидко приходять у норму.

Сверху