Дієта діабетика 2 типу — як зрозуміти, що вам потрібна не порада, а програма

Підкажіть, будь ласка, з практичної точки зору. Я дотримуюся рекомендацій щодо харчування, але відчуваю, що дієта діабетика 2 типу у моєму випадку працює фрагментарно: сьогодні показники кращі, за тиждень — знову відкат. Як зрозуміти, коли варто переходити від «самоконтролю» до системного лікування?

eLNAr

New Member
Я для себе визначив це просто: коли дієта є, а прогнозу немає — потрібна програма. Саме тому звернувся до клініки BROVKO у Дніпрі та пройшов їхній тримісячний курс. Там логіка інша: спочатку первинна консультація і діагностика складу тіла, щоб побачити реальний стан метаболізму, далі — збір анамнезу й пошук причин набору ваги.
Після цього формують індивідуальний план харчування на перші 7 днів і запускають програму на 3 місяці з регулярними консультаціями дієтолога (кожні 4 тижні). Харчування змінюється поетапно: стартовий етап знижує глюкозу та вагу, наступні — підтримують обмін речовин через збалансоване БЖВ. Плюс індивідуальний підбір препаратів і добавок лише за аналізами та постійний моніторинг із корекцією плану. Детальніше про підхід, де дієта діабетика 2 типу є частиною цілісної системи, можна прочитати тут: https://brovko.clinic/three-month-treatment-program-for-type-2-diabetes/

Дякую за нестандартне пояснення. Така логіка «від прогнозу, а не від обмежень» виглядає переконливо — саме цього мені бракувало.

Сверху