Чи є тут хтось, хто вже оформив зелений тариф для приватного будинку, і чи виправдала себе така інвестиція?

hyes7

New Member
Хотілося б почути реальний досвід: з чого починали, як обирали сонячні панелі та інвертор, скільки часу зайняло оформлення документів і підключення до мережі, які були загальні витрати на встановлення та чи виникали труднощі під час оформлення. Також цікавить, наскільки фактичний дохід від продажу надлишків електроенергії відповідає початковим розрахункам, як змінюється виробіток у різні пори року, чи потребує система дорогого обслуговування та за який приблизно термін вдалося або очікуєте окупити вкладені кошти. Буду вдячний за будь-які поради та особисті враження.

agathaeve544

New Member
Давно збирався розібратись із зеленим тарифом, але відкладав здавалось, що це купа паперів, черги і незрозуміло з чого починати. Врешті наткнувся на сайт https://www.electrosystem.in.ua/zelenyj-taryf/ і вирішив хоча б поконсультуватись. Менеджер розповів про весь процес по кроках: які документи потрібні, що перевіряють, скільки займає кожен етап. Виявилось, що моя СЕС вже фактично готова до підключення залишалось лише оформити однолінійну схему і зібрати пакет для подання. Компанія взяла це на себе і провела мене через усі етапи без зайвого стресу. Враження чітко, без зволікань, без розмитих обіцянок. Якщо маєте СЕС і ще не оформили зелений тариф раджу не зволікати, бо кожен місяць без договору це просто втрачені гроші.

Сверху