Чи є сенс наймати адвоката на обшук, якщо ти ні в чому не винен?

Тут у знайомого заблокували рахунки по роботі, і тепер він чекає, що до нього додому прийдуть перевертати речі. Він каже, що шукає юриста, який буде присутній під час процесу. От я думаю, а чи є в цьому реальний сенс, якщо ти чистий перед законом? Ну прийдуть, подивляться, нічого не знайдуть і підуть. Чи адвокат реально може завадити їм підкинути щось або вилучити особистий телефон під шум хвилі?

Питання насправді дуже тонке, бо коли до мого кума прийшли з ухвалою, він ледь не вчинив бійку на порозі, намагаючись захистити своє майно. Ми тоді розглядали різні варіанти дій, думали навіть скарги потім писати чи намагатися домовитися на місці, щоб не перевертали дитячу кімнату. Згодом зрозуміли, що єдиний законний і дієвий варіант у такій халепі — це коли твої інтереси представляє кваліфікований адвокат при обшуку квартири advocate-kiev.com.ua/poslugi-advokata/advokat-pid-chas-obshuku/ який одразу фіксує всі порушення в протоколі та не дозволяє вилучати речі, які не вказані в ухвалі. Завдяки юристу куму вдалося зберегти і нерви, і техніку, яку хотіли забрати просто для маси. Моя думка така, що самодіяльність у подібних ситуаціях взагалі не працює.

Сверху