Після заміни масла мотор не димить, але шум трохи змінився, хтось таке мав?

Зробив заміну масла, мотор не димить, але звук став трохи інший, наче глибший при обертах. Ніяких стукотів чи диму немає, рівень масла нормальний, фільтр оригінальний. У когось таке було? Не впевнений, чи це нормально, чи краще перевірити ще раз.

Galet

Member
У мене було схоже після заміни масла, звук спочатку трохи жорсткіший при навантаженні. Перевірив повітряний фільтр, виявилось, що він сидів не щільно. Після правильного встановлення звук вирівнявся. Раджу подивитись кріплення фільтра і кришку масляного фільтра, щоб все було герметично.

Можливо, звук змінився через іншу в’язкість масла або марку. У мене після заміни масло було трохи тонше, мотор став чутніше реагувати на газ. Перевірив рівень, підтікання відсутнє, фільтр встановлено правильно. Варто дати двигуну кілька циклів роботи, прогріти його, проїхати різні режими.
Якщо шум залишиться, варто звернути увагу на можливі неполадки в клапанах або насосі, хоча за відсутності диму і стукотів це не критично.

hepaka

Member
Зробив заміну масла, мотор не димить, але звук став трохи інший, наче глибший при обертах. Ніяких стукотів чи диму немає, рівень масла нормальний, фільтр оригінальний. У когось таке було? Не впевнений, чи це нормально, чи краще перевірити ще раз.

Після заміни масла у мене мотор теж трохи змінив звук, без диму, стукотів немає. Раджу перевіряти кілька моментів, чи масло відповідає специфікації, чи фільтр оригінальний, рівень масла стабільний, кришка масляного фільтра щільно закрита.
Також корисно дати мотору прогрітись у різних режимах, проїхати кілька десятків кілометрів, поспостерігати за звуком. Якщо шум лишається, можна подумати про детальніший огляд, можливо, знадобиться капітальний ремонт двигуна.
Про капітальний ремонт двигуна можна більш детально почитати у блозі https://oiler.pro/ua-ua/blog/dvigatel-est-maslo-no-ne-dymit-v-chem-prichina/ і вибрати оптимальні кроки для перевірки та обслуговування двигуна, щоб уникнути серйозних проблем.

Сверху